Lozničani do legalizacije uz beskamatni kredit

Gradsko veće Loznice donelo je odluku da vlasnicima bespravno podignutih objekata omogući da naknadu za uredjenje gradskog gradjevinskog zemjišta, koja je najveća stavka legalizacije, plaćaju četiri godine u jednakim ratama, bez kamate, izjavio je danas rukovodilac Odeljenja za planiranje i izgradnju grada Vladan Tripković.
Loznica je tako našla načina da sama dodatno pomogne gradjanima uz novčane olakšice kod naknade za uredjivanje gradskog gradjevinskog zemljišta do 60 odsto za stambene objekte do 100 metara kvadratnih.

Do isteka roka u Loznici je 3.886 gradjana predalo prijavu za legalizaciju svojih objekata koje su podigli nelegalno i na taj način će svi biti obuhvaćeni zakonskom procedurom, a svi koji treba da upotpune dokumentaciju biće o tome obavešteni, rekao je Tripković.

Od početka primene novih zakonskih rešenja, u Loznici je najveći broj zahteva podnet na šalteru gradske uprave u poslednjih desetak dana.

Prema njegovim rečima, svi podneti zahtevi, uključujući i upućene poštom ući će u postupak, dok će, najkasnije u roku od 60 dana gradjani koji su priložili nepotpunu dokumentaciju biti obavešteni šta jos treba da dostave Odeljenju za planiranje i izgradnju grada.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar