Kruševac: Plaza gradi na proleće

Kompanija Plaza centri na proleće će u Kruševcu početi izgradnju šoping mola i zabavnog centra vrednog 80 miliona evra.

Partner kompanije Prajm, koja je članica te grupacije, Žarko Pavlović kaže da će centar biti na površini oko sto hiljada kvadratnih metara i da se završetak radova očekuje krajem naredne godine.

Plaza je od industrije "14. oktobar" na nedavnoj licitaciji za 1,8 miliona evra kupila pogon površine od oko dva hektara i odmah započela pregovore sa vlasnicima okolnih parcela u nameri da ih objedini u plac od 4,5 hektara.

Plaza centri, deo izraelsko grupacije Elbit imedžing, na toj lokaciji će izgraditi objekat koji će objediniti prodavnice u čijim rafovima će biti izložena isključivo roba renomiranih svetskih proizvođača, zabavne sadržaje i rezidencijalne apartmane, kazao je Pavlović.

On je istakao da će u tom centru biti zaposleno približno hiljadu Kruševljana i da će u gradnju centra biti uključene lokalne građevinske kompanije i zanatske radnje.

Plaza centri su već preuzeli kombinat Sport i zgradu Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu porušenu tokom bombardovanja 1999. godine. Ta kompanija se bavi izgradnjom i upravljanjem i prodajom hotela i tržnih centara u centralnoj i istočnoj Evropi, a najavila je u decembru 2007. da će u naredne dve godine investirati više od 500 miliona dolara u izgradnju tržnih centara i hotela u Srbiji.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Jedan komentar na “Kruševac: Plaza gradi na proleće”

  1. jovana says:

    da li ce se stvarno otvoriti plaza u ks-u i kad

Ostavi komentar