Počela izgradnja 20 stanova za izbeglice u Kruševcu

U Kruševcu je u četvrtak, 30. marta 2017. godine, položen kamen temeljac za izgradnju 20 stanova za izbeglice. Stanovi će se graditi u okviru Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji – Potprojekat 2, u naselju Rasadnik 1, navodi se na sajtu grada.

Zgrada za koju je postavljen kamen temeljac u Kruševcu je donacija Banke za razvoj Saveta Evrope, uz zajednički doprinos grada Kruševca. Radi se o 20 stanova čija je vrednost oko 500.000 EUR. Izvođač radova je građevinsko privredno društvo Banković, a ugovorom je predviđeno da radovi traju 330 dana.

Regionalni stambeni program sprovodi se uz podršku OEBS–a i UNHCR–a, a finansiran je sredstvima EU, koja je najveći donator, prenosi .

Zajednički je višegodišnji program Republike Srbije, BiH, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za oko 27.000 najugroženijih izbegličkih porodica, odnosno za oko 74 000 ljudi u regionu. Od tog broja, u Srbiji je oko 45.000 ljudi.

Drugi RSP potprojekat vredan je više od 13 mil EUR. Planirana je dodela ukupno 900 stambenih rešenja kroz 4 modela - kupovina seoskih kuća, izgradnja stanova i montažnih kuća i dodela paketa građevinskog materijala.

Gradiće se ukupno 200 stanova u Kruševcu, Sremskoj Mitrovici, Paraćinu, Vršcu, Prokuplju... Izbeglice će stanove dobijati u zakup, sa mogućnošću kasnijeg otkupa po povlašćenim cenama.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar