Krediti i za zamenu stana

Pored „Komercijalne banke”, „Hipo Alpe-Adrija banke” i „Banke Inteze” u program subvencionisanih kredita za stanove u novogradnji juče se priključila i „Prokredit banka” nakon što su njeni predstavnici potpisali ugovor sa predstavnicima Ministarstva ekonomije.

Zahteve za te kredite građani će moći da podnose već od srede, 30. septembra, u ekspozituri „Prokredit banke” u Ulici Milutina Milankovića 17 u Beogradu, a od ponedeljka, 5. oktobra, i u ostalim ekspoziturama.

Krediti će biti odobravani svim državljanima Srbije sa prebivalištem na teritoriji republike, starosti do 45 godina, koji nemaju rešeno stambeno pitanje, nemaju stambeni kredit u korišćenju i čija zarada ne prelazi 120.000 dinara.

Krediti će se odobravati i za zamenu postojećeg stana za novi, a kreditiraće se samo razlika u ceni.
Maksimalni iznos kredita iznosi 100.000 evra, a period otplate je do 30 godina. Građani moraju da obezbede pet odsto učešća za kredit, dok će država iz budžeta obezbediti beskamatni kredit za učešće od dodatnih 20 odsto, a banka će kreditirati preostalih 75 odsto iznosa.

Krediti su beskamatni u prve tri godine, sve do 31. oktobra 2012. godine, a poslednjih pet godina otplate Vlada subvencioniše kamatu u punom iznosu. Kamatna stopa za ove kredite iznosi od 4,9 do 5,9 odsto.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar