Kragujevac: Završene izgradnja dve lamele u Koloniji

Član Gradskog veća za investicije i razvoj gradskih resursa Nebojša Vasiljević, obišao je danas dve kompletno izgrađene lamele u ulici Prvoslava Stojanovića u Erdogliji, čijom se izgradnjom završava sa raseljavanjem baraka iz Stare radničke kolonije.

U dve lamele nalazi se po 48 stanova i po pet poslovnih jedinica sa po 22 parking mesta.

- Izgradnjom lamele L-A1 i L-A2 mi ulazimo u raseljavanje baraka poslednjeg bloka Stare radničke kolnije ispod Hipodroma. Trenutno se radi na uređenju formalno pravnih odnosa jer ovoga puta raseljavamo vlasništvo za vlasništvo, a to znači da svi koji su imali otkupljene stanove u barakama dobijaju nove stanove odgovarajuće kvadrature, razliku u kvadraturi budući vlasnici otkupiće po obračunatoj ceni od 700 evra po metru kvadratnom, uz kredit na deset godina sa dva posto kamate godišnje, koji daje grad Kragujevac, što su veoma povoljni uslovi na tržištu – navodi Nebojša Vasiljević.

Lokalna samouprava i "Gradska stambena agencija" su u ovim teškim vremenima učinili veliki napor, jer ova zgrada sa svim priključcima i infrastrukturom, košta preko 306 miliona dinara, da reše sva imovinska pitanja, ističe Vasiljević, i podseća da je raseljavanjem u prethodnim blokovima, preko 2500 kvadrata u zakupu. Sada želimo da naši sugrađani postanu vlasnici tih stanova tako što im dajemo mogućnost da razliku u kvadraturi otplaćuju na rate.

Ovaj savremeno opremljeni objekat na kome je izvršen i tehnički prijem izgrađen je po svim standardima gradnje, poseduje energetski pasoš a stanovi kvadrature od 35 do 71 metra kvadratnog opremljeni su najkvalitetnijim materijalom.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar