Još nema uslova za eksproprijaciju

JP Putevi Srbije je saopštilo da još ne postoje uslovi za eksproprijaciju zemljišta za izgradnju deonice beogradske obilaznice od Batajnice do Dobanovaca.

Kako se navodi u saopštenju, pre otkupa zemljišta od vlasnika potrebno je da Katastri u Zemunu i Surčinu sprovedu postupak "cepanja" parcela preko kojih će se graditi obilaznica.

Nakon toga, ističe se, Vlada Srbije bi trebalo da donese rešenje o utvrđivanju javnog interesa za eksproprijaciju na toj deonici, a zatim i da se obezbedi novac za taj posao.

"Tek nakon ispunjenja sva tri navedena uslova Putevi Srbije će, kao korisnik eksproprijacije, pokrenuti i sprovesti postupak zajedno sa imovinskopravnim službama u opštinama kroz koje će se graditi ta deonica", navodi se u saopštenju.

Na svim deonicama na kojima su se stekli preduslovi za pokretanje postupka eksproprijacije, Putevi Srbije je uspešno privode kraju, ističe se i precizira da je reč o deonicama na dva kraka Koridora 10, južno i istočno od Niša, u ukupnoj dužini od gotovo 50 kilometara.

U postupku eksproprijacije, koji se sprovodi po Zakonu o eksproprijaciji, ne postoji mogućnost da bilo ko ucenjuje državu nerealnim zahtevima, a država u tom postupku ne pregovara ni sa kim, naveli su Putevi Srbije.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar