Grad Leskovac vlasnik Osmospratnice

Leskovac - Leskovačka lokalna samouprava postala je vlasnik cele zgrade Osmospratnice u centru grada odlukom Privrednog apelacionog suda u Beogradu.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović izjavio je na konferenciji za novinare da su sporna bila dva sprata, prizemlje i podrum, ukupne površine 2.020 kvadratnih metara.

Spor se vodio sa Agencijom za osiguranje depozita, pravnim naslednikom propale Jugobanke. U tim prostorijama smeštene su tri gradske uprave kao zakupci.

"Uspeli smo da povratimo prostor i na taj način ubuduće godišnje štedimo po 4.635.000 dinara na ime zakupa", rekao je Cvetanović.

Dom privrede od osam spratova, koji je kasnije nazvan "Osmospratnica", podignut je sredinom prošlog veka.

Na šest spratova smeštene su opštinske službe, a preostali deo je predat na korišćenje tadašnjem Opštinskom fondu za stanovanje i lokalnoj Komunlanoj banci, koja je kasnije promenila naziv u Jugobanka.

Cvetanović je istakao da zgrada još nema upotrebnu dozvolu.

"Zgrada nikada nije imala upotrebnu dozvolu i nije legalizovana. Nadležne službe će prvo da završe taj posao, a potom će uslediti adaptacija", rekao je Cvetanović.

U Osmospratnici je sedište Uprave za stambeno komunalne poslove i urbanizam, kao i Uprave za imovinsko pravne poslove koje, izmedju ostalog, obavljaju i poslove vezane za legalizaciju objekata na teritoriji grada Leskovca.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar