Država za kredit oficirima daje 25%

Ugovor kojim se omogućava profesionalnim vojnim licima uzimanje povoljnih kredite za kupovinu stanova, potpisan je između Vlade i Sosijete Ženeral banke.

Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić i predsednik Izvršnog odbora banke Sosijete Ženeral Frederik Kuen potpisali su Ugovor o realizaciji programa dugoročnog stambenog kreditiranja profesionalnih vojnih lica za 2015.

Gasić je na ceremoniji potpisivanja u zgradi Generalštaba ocenio da tim ugovorom ministarstvo odbrane rešava stambeno pitanje vojnih lica po "najpovoljnijim uslovima".

"Kad postoji volja, rezultat ne može da izostane, što potvrđuje i ovaj ugovor. Broj vojnih lica koji su na listi čekanja za stanove, smanjen je 2,5 puta tokom prethodne dve godine, što je odličan rezultat, ali on mora biti još bolji", kazao je ministar.

Predsednik Izvršnog odbora banke Sosijete ženeral Frederik Kuen ocenio je da je ugovor koji je danas potpisan, "od velikog značaja za pripadnike Vojske Srbije" koji još nisu rešili stambeno pitanje.

"U saradnji s ministarstvom odbrane, uspeli smo da uslove kreditiranja učinimo izuzetno povoljnim. Rok otplate je do 360 meseci, kamatna stopa je šestomesečni euribor uvećan za 3,5 odsto a do 25 odsto učešća izdvaja se iz budžeta Srbije", rekao je Kuen, dodavši da je ta banka do sada odobrila oko 45 miliona evra za stambene kredite za vojna lica.

Ministarstvo odbrane osnovalo je 2014. godine Budžetski fond za finansiranje stambenih potreba zaposlenih u tom resoru, iz kojeg se obezbeđuju sredstva za deo kredita u iznosu od 14 do 25 odsto vrednosti kredita.

Kroz Program dugoročnog stambenog kreditiranja profesionalnih vojnih lica do danas je stambeno pitanje rešilo 1.783 oficira i podoficira.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar