Do kraja godine 45 stanova za izbegle

Izgradnja 45 stanova za izbegle i socijalno ugrožene građane u zemunskom naselju Kamendin biće završena do kraja godine, rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

"Do kraja godine ovaj objekat će biti završen, a početkom 2016. ove porodice imaće krov nad glavom", kazao je Mali posle posete gradilištu.

On je rekao da će nakon što se 36 izbegličkih porodica useli u tu zgradu, u poslednjem zvaničnom kolektivnom centru u Beogradu, u Krnjači, ostati još oko 40 porodica za koje je potrebno naći rešenje.

Mali je dodao da će do kraja meseca, najverovatnije za Svetski dan izbeglica - 20. jun, u Velikom Mokrom Lugu biti otvorena zgrada u koju će se useliti 20 izbegličkih porodica.

Komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić rekao je da je od 700 kolektivnih centara ostalo 19 u celoj Srbiji i da u njima živi oko 1.000 ljudi.

"Na pragu smo da poslednji centar u Beogradu bude zatvoren, da zatvorimo i onaj u Pančevu, a time sve u Vojvodini. Nije smisao samo iseliti već i useliti ljude", kazao je Cucić,

Izgradnja stanova za izbegle i raseljene finansiraju UNHCR i Evropska unija. U okviru koncepta socijalnog stanovanja u zaštićenim uslovima UNHCR je izdvojio oko 2,7 miliona evra.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar