Delta zaintresovana i za Geneksovu kulu i hotele na Kopaoniku

Generalni direktor Delta rielestejta (Delta Real Estate) Dejan Racić izjavio je da je ta kompanija zainteresovana za kulu Geneksa u Beogradu i za imovinu te firme na Kopaoniku.

"Kada se za prodaju tih celina raspiše novi tender, razmotrićemo uslove, jer nam uslovi nedavno propalog tendera nisu odgovarali", rekao je Racić u intervjuu za današnji broj beogradskog dnevnika "Biznis". On je najavio da Delta rielestejt, kompanija Delta holdinga za poslove sa nekretninama, namerava da u novobeogradskom bloku 20 investiira oko 180 miliona evra.
"U tom bloku, pored poslovne zgrade, posedujemo 1,1 hektar zemljišta i tu ćemo graditi naše novo sedište - poslovnu kulu Delta holdinga od 36 spratova. Gornji deo kule zauzimaće Delta, dok ce ostali nivoi biti namenjeni tržištu za izdavanje", rekao je Racić.

U blizini Deltine nove poslovne zgrade, kako je istakao, biće izgrađen hotel "Interkontinental" sa više od 300 soba, a između hotela i nove zgrade biće šoping centar sa kafeima, restoranima i ekskluzivnim prodavnicama.
Jedna od kompanija vlasnika Delte Miroslava Miškovića NBG propertis (NBG Properties) kupio je 31. marta za 149 miliona evra imovinu Geneksa u Beogradu, koja zauzima značajna deo bloka 20 i obuhvata hotel "Kontinental", poslovni prostor poznat kao Geneks apartmani, tenisku halu i energanu, ukupne površine 72.225 kvadratnih metara.
Firme NBG properties je na toj aukciji nastupila zajedno sa američkim "Interkontinentalom", koji je zastupala IHG menadzment iz Holandije.
Racić je tada najavio da je planirana investicija od 40 miliona evra u kupljenu imovinu, a najviše od toga u renoviranje hotela "Kontinental", koji će ući u lanac "Plaza".

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar