Još jedan hotel s pet zvezdica u BG

Tender za pronalazak izvođača za izgradnju novog hotela Interkontinental Beograd sa pet zvezdica je spreman.

Samo se čeka građevinska dozvola za taj objekat, izjavio je generalni direktor Hotela i poslovnog prostora "Delta Real Estate" Živorad Vasić.

Vrednost te investicije je između 35 i 40 miliona evra, ako se izuzme zemljište koje je Delta holding ranije platila 35 miliona evra, rekao je Vasić, koji je i direktor Kraun plaze Beograd.

Hotel će biti izgrađen u Novom Beogradu, iza zgrade Delta Holdinga u Novom Beogradu, a imaće 220 soba od oko 40 metara kvadratnih, spa centar, veliku banket dvoranu i četiri manje konferencijske sale, istakao je Vasić.

"Sve je spremno za raspisivanje tendera, imamo potpisan ugovor sa Interkontinental grupom i samo čekamo da grad Beograd izda dozvolu za gradnju tog hotela, za šta imamo obećanje da će se uskoro desiti", rekao je Vasić i dodao da od izdavanja dozvole zavisi početak radova.

Odgovarajući na pitanje zašto je lokacija novog hotela Interkontinental tako blizu već postojećeg hotela Kraun plaza, Vasić je rekao da ta dva hotela mogu da ostvare dobru sinergiju kada je reč o smeštaju gostiju koji u srpsku prestonicu dolaze zbog kongresnog turizma.

I Interkontinental grupi bi se to isplatilo, jer bi ostvarila uštede sa jednim timom prodaje, jednim generalnim direktorom za Interkontinental Beograd i Kraun Plazu, koja je takođe u sastavu te grupe, rekao je Vasić.

On očekuje da će i Sava centar, kao kongresni centar, uskoro biti renoviran, jer Beograd ima dobre uslove za razvoj te vrste turizma.

Vasić je takođe rekao da sada, uz modernu aviokompaniju Er Srbiju i lou kost aviokompanije, gosti mogu da ostanu u Beogradu dva, tri dana, a ne da se odmah vraćaju kada završe posao.

On je ocenio i da Beogradu treba još jedan hotel sa pet zvedica za klijente koji mogu da plate od 40 do 50 evra više u odnosu na sadašnje cene soba u, na primer, hotelu Kraun Plaza.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar