Da li se sad isplati? Notar ne može da overi prodaju ovakvog stana

Govoreći o nelegalnoj gradnji na Kopaoniku, ministarka građevine Zorana Mihajlović je istakla je da je reč o izolovanom slučaju i izuzetku, a ne o pravilu.

Ona je rekla da je do sada uklonjeno 79 nelegalnih objekata iz zaštićenih zona i da će država rešiti i ovaj slučaj.

"Ne mogu da dozvolim da se od pojedinačnih slučajeva ne vidi sve drugo što je urađeno. Ne zaboravite da imamo pravu ekslopoziju divlje gradnje na Zlatiboru i da smo reagovali na to zaštitivši ovaj deo Srbije da više ne može da se ne gradi gde ko stigne", istakla je Mihajlovićeva.

Građevinski inženjer i v.d. predsednika Privredne komore Beograda Aca Popović rekao je u istoj emisji da su najnovije izmene zakona o ozakonjenju pokazale "ozbiljnu strogost države".

"Jasno je rečeno da nema ozakonjenja nelegalnih objekata koji su izgrađeni posle novembra 2015. godine, da nema priključenja nelegalnih objekata na komunalnu infrastrukturu i da je onemogućena prodaja takvih objekata. Sada divlji graditelji ozbiljno razmišljaju da li im se isplati da grade bez dozvole, jer notari ne mogu da overavaju ugovore o prodaji nelegalnih stanova. Ovo je ozbiljan udar države na divlju gradnju", naveo je Popović.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar