Crna Gora: Završena prodaja nekretnina

Svetska banka je ocenila da je promet nekretnina u Crnoj Gori dostigao vrhunac, uz konstataciju da je "kupovina nekretnina završena".

Rast cena nekretnina, kako je navedeno u izveštaju Svetske banke o crnogorskoj ekonomiji., može se očekivati "samo na veoma malom broju lokacija duž obale" Jadranskog mora.

Prema prognozama iz izveštaja Svetske banke, ni crnogorskom turizmu neće cvetati ruže u narednom periodu.

Turistička poseta je prošle godine, kako je navedeno, bila dobra, zahvaljujući činjenici da je Crna Gora prepoznata kao nova destinacija, ali problem infrastrukture ograničava dalji uspon turizma u državi.

Studija Svetskog ekonomskog foruma za ovu godinu o konkurentnosti u putovanjima i turizmu otkrila je ozbiljne zabrinutosti u pogledu konkurentnosti cena i ekološke održivosti turističkog sektora Crne Gore, navodi Svetska banka.

Crna Gora je, prema toj studiji, na 105. mestu po ekološkoj održivosti, a 129. prema konkurentnosti cena, od 130 posmatranih zemalja.

"Kada crnogorska divlja ljepota jednog dana nestane, uključujući atrakcije koje su promovisane u zvaničnim turističkim brošurama, turisti bi mogli preispitati svoj izbor destinacije", navodi se u izveštaju.

Svetska finansijska kriza će, takođe, negativno uticati I na investicije u Crnoj Gori, ocena je Svetske banke.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar