Cene zakupa lokala stabilne

Cene zakupa lokala u centralnim zonama Beograda su stabilno visoke, dok je zakup na Novom Beogradu i ulicama van centra jeftiniji oko 20 odsto.

Konsultantska kuća za nekretnine Kolijers je objavila da su u najatraktivnijoj beogradskoj zoni za kupovinu koja obuhvata Knez Mihailovu ulicu, Terazije, Kralja Milana i okolne ulice, cene zakupa od 100 do 200 evra po kvadratnom metru, a slobodnog prostora skoro da nema.

Slična je situacija i u beogradskoj sekundarnoj šoping zoni, gde je broj slobodnih lokala takođe mali. Cene zakupa kreću se od 40 do 100 evra po kvadratnom metru u Bulevaru Kralja Aleksandra, dok su cene u Požeškoj na Banovom brdu i Glavnoj ulici u Zemunu od 50 do 60 evra.

Konsultatska kuća Kolijers navela je da su cene zakupa u ostalim zonama na Novom Beogradu i ulicama van centra Beograda manje za 15 do 20 odsto i kreću se od 15 do 50 evra po kvadratnom metru, a stopa slobodnog prostora je od pet do 15 odsto.

Cene zakupa lokala u tržnim centrima u Beogradu su stabilne zahvaljujući ugovorima o zakupu koji su sklopljeni na duži vremenski period, a baziraju se na fiksnoj zakupnini.

"Očekuje se da će se tržište maloprodajnog prostora u Srbiji snažnije aktivirati na proleće 2010. godine kada bi investitori trebalo da nastave izgradnju tržnih centara, a trgovinske kompanije da nastave širenje maloprodajne mreže", ocenili su u Kolijersu.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar