Čak 60.000 zahteva za vraćanje imovine

Direktor Agencije za restituciju Strahinja Sekulić podsetio je na to da rok za podnošenje zahteva za vraćanje oduzete imovine i obeštećenje traje do 3. marta, i poručio da se on neće produžavati.

Sekulić je istakao da su svi građani imali rok od dve godine da podnesu zahtev za vraćanje oduzete imovine, ali da je većina to svoje pravo počela da koristi odnedavno.

– Porast podnošenja zahteva je neverovatan. Do sada je podneto oko 15.500 zahteva, a ukoliko se nastavi ovakav trend rasta, do kraja roka biće ih oko 60.000 – rekao je Sekulić.

On je dodao da će svi koji žele da predaju zahtev za vraćanje oduzete imovine to moći da učine, i da će dobiti termin na vreme.

– Nismo bili rigidni. Govorili smo ljudima da podnesu zahtev i s nekompletnom dokumentacijom. Međutim, ima i neodgovornih ljudi koji ne dolaze na vreme kada se zakaže, kojima ne odgovaraju termini, ali izaći ćemo svima u susret – rekao je Sekulić.

On je izjavio da će zahtevi moći da se predaju do 3. marta u ponoć, ali je podvukao da nakon toga neće biti produženja roka „jer država ne može više da se blokira zbog procesa restitucije”.

Po njegovim rečima ukupan broj podnetih zahteva i drugi podaci biće poznati krajem marta.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar