Banke žele da finansiraju gradnju

Ministar prostornog planiranja Oliver Dulić kaže da je veliki broj banaka koje žele da učestvuju u projektu finansiranja subvencionisane izgradnje stanova.

On kaže da će se ugovori s njima zaključiti sledeće nedelje i dodaje da će "od sledeće nedelje građevinske firme, koje imaju zemljište sa lokacijskom dozvolom, početi da konkurišu za ove veoma jeftine i povoljne kredite".

Dulić je dodao da je, prema podacima kojima se sada raspolaže, već više od pola miliona kvadrata stambenog prostora "rezervisano" preko Privredne komore, i ocenio da je interesovanje građevinskih preduzeća mnogo veće nego što ima novca da se pokrije finansiranje.

"Nadam se da ćemo u nekom od rebalansa budžeta, eventualno, ukoliko se zaista pokaže da ovaj projekat pokreće i generiše građevinsku industriju omogućiti više novca da bi svi oni koji hoće da grade bili u tome", rekao je Dulić.

Ministar je kazao da je namera da se ove godine, zahvaljujući ovoj meri vlade, u građevinsku industriju "upumpa" između 400 i 500 miliona evra i ponovio da je namera da se u ovoj godini započne izgradnja pola milona kvadrata stambenog prostora kroz mere subvencije.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar