Al Daheri: Beograd na vodi za dve godine

Ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Beogradu Džuma Rasid al Daheri izjavio je da se projekat „Beograd na vodi“ odvija po planu i da će prestonica Srbije za dve godine „imati nešto neverovatno“.

- Projekat „Beograd na vodi“ je veoma veliki i važan projekat za obe zemlje i oba naroda – rekao je Al Daheri.

Ambasador UAE je kazao da se sve odvija po planu i da će realizacija projekta početi za vrlo kratko vreme, mada nije mogao da precizira tačan datum.

- Realizacija projekta će trajati, jer to nije lak zadatak, ali možemo da kažemo da ćemo za dve godine imati nešto neverovatno ovde u Beogradu, zbog čega ćemo svi biti srećni – rekao je on.

„Beograd na vodi“ će, prema njegovim rečima, promeniti lice glavnog grada Srbije i učiniti ga turističkim centrom i za druge zemlje.

Glavni investitor je, prema njegovim rečima, kompanija „Igl Hils“ (Eagle Hills), sa sedištem u Abu Dabiju, ali s obzirom na kompleksnost projekta vrednog četiri milijarde dolara, moguće je da će biti investitora i van UAE jer ima mnogo zainteresovanih za ulaganje.

Ambasador Al Daheri je rekao da će u realizaciji projekta svakako učestvovati srpske kompanije, što, kako je napomenuo, i jeste cilj, a da će možda biti i međunarodnih kompanija.

- Srbija ima dobre građevinske kompanije, veoma profesionalne, i to je poznato i u našoj zemlji i u svetu – istakao je on i dodao da će posla biti za razne grane industrije.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar