Izgradnja socijalnih stanova u Pančevu

Pančevo je među prvim gradovima u Srbiji koji učestvuju u Republičkom projektu izgradnje socijalnih stanova. Do sada su izgrađena 84 stana. Nedavno je završen konkurs za useljavanje u objekat u ulici Maksima Gorkog koji će prve stanare dobiti za manje od mesec dana.

Do kraja meseca trebalo bi da počne izgradnja još jednog objekta sa osam stanova u Čumićevoj ulici za koji je država obezbedila trećinu sredstava, a ostalo Grad Pančevo. Završetak radova najavljen je za godinu dana. Najavljena je i izgradnja novog naselja Hipodrom u periodu od 2015. do 2025. godine. Napravljeni su idejno rešenje i urbanistički projekat.

- Osmišljeno je da bude 14 zgrada sa kompletnom infrastrukturom i da se fazno gradi. Od svih izgrađenih stanova 50 odsto bi išlo u program socijalnog stanovanja – kaže Jovanović.

Planirano je da se ostalih 50 odsto stanova prodaju pod povoljnim neprofitabilnim uslovima. Novac za izgradnju obezbediće se iz domaćih i inostranih fondova.

U naselju Strelište do kraja decembra biće useljena nova zgrada podignuta sredstvima Evropske unije u okviru projekta zatvaranja preostalih kolektivnih izbegličkih centara. U njoj će pored izbeglica i interno raseljenih lica biti smeštene i socijalno ugrožene pančevačke porodice.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar