Za prvih šest meseci 2015. izdata 2.161 građevinska dozvola – Najviše još od 2009. godine

Za prvih šest meseci 2015. izdata je 2.161 građevinska dozvola, što je najveći broj izdatih dozvola tokom polugodišnjeg perioda od 2009, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, Zakon o planiranju i izgradnji nakon nepunih šest meseci od početka primene u potpunosti je zaživeo i njegovi efekti su vidljivi i ranije nego što se očekivalo.

U junu 2015. izdato je oko 40% građevinskih dozvola više u nego u istom mesecu prošle godine, navelo je Ministarstvo. Dodaje se i da to da je primena zakona sve bolja što govori i to što je u julu izdato tri puta više građevinskih dozvola (606), nego u martu, prvom mesecu primene Zakona, kada su izdate 202 dozvole po objedinjenoj proceduri brzog izdavanja tog dokumenta.

- Najjači efekti primene novog zakona očekuju se početkom sledeće godine kada će početi izdavanje elektronskih građevinskih dozvola čime će se početak gradnje u Srbiji značajno pojednostaviti, što je do sada bila jedna od najvećih zamerki investitora u Srbiji - navelo je Ministarstvo.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar