300 vojnika rešava stambeno pitanje

Beograd - Ministarstvo odbrane u ovoj godini nastavlja da kreditira profesionalna vojna lica i za to je obezbeđeno 345 miliona dinara.

Krediti se odobravaju sa najpovoljnijom kamatnom stopom na tržištu a očekuje se da zahvaljujući tome 300-350 vojnih lica reši stambeno pitanje, navodi se u saopštenju.

Program dugoročnog stambenog kreditiranja profesionalnih vojnih lica Vlada Srbije odobrila je 14. februara 2014. i on je upućen bankama sa pozivom da potpišu ugovore.

Prvi ugovor već je potpisan sa bankom Sosijete Ženeral, a prema najavama iz Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita, potpisivanje ugovora najavile su AIK banka i Piraeus banka.

Najbitnija karakteristika Programa jeste zadržana kamatna stopa do maksimalno šestomesečni EURIBOR + 3,5 odsto na godišnjem nivou, "što predstavlja najpovoljniju kamatu na tržištu".

Ostale prednosti Programa u odnosu na komercijalne stambene kredite jesu da ne postoji starosna granica u trenutku podnošenja zahteva i da odobravanje kredita nije uslovljeno učešćem korisnika.

Otplata kredita može da se vrši do 70. godine života korisnika, a nepokretnost koja se kupuje ne mora biti novoizgrađena, što takođe predstavlja povoljnost u odnosu na ostale subvencionisane kredite.

Na ovaj način do sada je stambeno pitanje rešilo 1.337 profesionalnih vojnih lica.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar