Od 1. marta novi početak za građevinske dozvole

Sve opštine i gradovi u Srbiji će od 1. marta morati da primenjuju objedinjenu proceduru izdavanja građevinskih dozvola, a do kraja 2015. i da uvedu elektronske dozvole, rečeno je na predstavljanju novog Zakona o planiranju i izgradnji.

- Rok za donošenje svih podzakonskih akata je 15. februar, a pošto je tada državni praznik, biće produžen do 18. februara – rekla je državna sekretarka u Ministarstvu građevine Aleksandra Damnjanović na predstavljanju zakona.

Ona je kazala da je lokalnim samoupravama 17. januara istekao rok za donošenje opštih akata kojima se uređuje pitanje doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta i da je do 23. januara svega njih 17 to i učinilo. Aleksandra Damnjanović je pozvala sve lokalne samouprave da to učine da bi od 1. marta mogla početi primena postupka objedinjene procedure, koji predviđa izdavanje građevinskih dozvola za 28 dana.

- Do 1. marta bi sve opštine i gradovi trebalo da organizuju i posebne službe koje će biti zadužene i odgovorne za sprovođenje tog postupka – poručila je ona.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar