Svilajnac: Stanovi za dvanaest romskih porodica

Dvanaest romskih porodica naselja „Burduš mala" u Svilajncu dobilo je ključeve stanova za socijalno stanovanje i počinju da se useljavaju u svoje nove domove u okviru projekta „Poboljšanje standarda života u romskim naseljima".

Šestočlana porodica Selimović, koju čine majka, otac u četvoro dece jedna je od 12 porodica koji su se danas uselili u novi dom. Kažu da su prezadovoljni, jer uslovi u kojima su do sada živeli nisu bili dostojni čoveka.

Zgrada sa 12 stanova opremljenih osnovnim nameštajem i kućnim aparatima izgrađena je u okviru projekta koji su realizovali Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Ministarstvo finansija, a na terenu sprovodile organizacija „Help" i opština Svilajnac.

Time je rešeno stambeno pitanje za ukupno 38 ljudi, od čeka je 17 dece, pa je u okviru projekta izgrađeno i dečije igralište, a sredstva su obezbedili finansirala Evropska unija i Vlada Republike Srbije

Ključeve su porodicama uručili Zoran Lakićević, državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Predrag Milanović, predsednik opštine Svilajnac.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar