Novi Sad: Umesto trščara i parka, niču soliteri u Kraljevića Marka

Kuće trščare u Kraljevića Marka uskoro će zameniti betonski kompleks solitera, a nacrt projekta je procurio u javnost na sajtu NSbuild koji se bavi praćenjem gradnje u Novom Sadu.

Podsetimo, novosadske vlasti su prošle godine odlučile da se skine zaštita sa kuća trščara i promenile plan tako da se umesto najstarijih kuća u Vojvodini i predviđenog parka dozvoli izgradnja zgrada do devet spratova.

Proteklih meseci sve parcele je kupila firma Galens, Novosađanima poznata po rušenju zgrade Komunalne banke u Narodnih heroja radi gradnje solitera od 13 spratova i zgrade od preko 40.000 kvadrata, i sada se čeka da tu počne gradnja.

Mada do sada nije bilo informacija kako će izgledati kompleks koji će nići na mestu trščara, ono što se vidi iz projekta koji je predstavio NSbuild, je da sledi gradnja potpuno betonskog kompleksa sa nekoliko osmospratnica i devetospratnica od više desetina hiljada stambenih kvadrata.

Za sada nije poznato kada će početi izgradnja, a nezvanične informacije govore da bi to trebalo da se desi do kraja godine nakon što se sruše trščare.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar