Gašić: Bez privilegovanih pri dodeli vojnih stanova

U julu će biti dodeljeno 90 stanova širom Srbije, rekao ministar odbrane Bratislav Gašić i istakao da neće biti privilegovanih u akciji stambenog zbrinjavanja pripadnika Vojske Srbije.

'Vojska Srbije je prilikom formiranja nove vlade, kao jedan od primernih zadataka, postavila dodelu stanova za sve pripadnike vojske koji na to dugi niz godina čekaju'', rekao je Gašić dodajući da u bivšoj kasarni ''Stepa Stepanović'' postoji 670 stanova koji se završavaju.

Prilikom posete dvojici pripadnika vojske koji su nedavno dobili stanove u kruševačkom naselju ''Vlado Jurić'', ministar je istakao da u ovom trenutku ima više od 20.000 zahteva ''koji stoje po deceniju i više'' ukazujući da neće moći svi da budu zbrinuti.

Ministar je objasnio da mnoge lokalne samouprave od 2000. godine do danas nisu ispunile svoje obaveze prema Vojsci Srbije i nisu dodelile adekvatan broj kvadrata onako kako je to sa njima dogovoreno u razmeni imovine.

''Zato smo u velikoj akciji da što pre to dobijemo i da možemo našim pripadnicima da ih podelimo'', naglasio je Gašić.

Time će, kako je naveo, biti ostvarena značajna ušteda, jer se mnogim pripadnicima VS plaća takozvani odvojeni život.

Gašić je posebno istakao da je Vojska Srbije uređeni sistem, da će dodelu tih stanova sprovoditi komisija, te da neće biti privilegovanih i onih koji će preko reda dobiti stanove, već oni koji budu imali najveći broj poena.

Ministar odbrane je najavio i reviziju master plana i dodao da će se uraditi procena kompletne imovine.

Prema njegovim rečima, prilikom reorganizacije VS u periodu od 2000. do 2006. godine jedan broj objekata vojske, kao i materijalnih sredstava, stavljen van upotrebe zbog smanjenja pripadnika vojske u tom periodu.

''Ti objekti su dati na prodaju. Poreska uprava je napravila procene njihove vrednosti i mnogi od njih su u tom trenutku bili potcenjeni, a neki precenjeni'', rekao je Gašić najavljujući reviziju tog master plana.

Gašić je posetio Slavišu Jovanovića koji je na stan čekao 19 godina i Slavka Janićijevića vojnog službenika.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar