Zidovi od dekorativne cigle

Oblaganje pojedinih zidova ciglom ili kamenom uneće u enterijer dodatnu toplinu i prijatniju atmosferu. Na tržištu se mogu naći odlične i verne kopije za prirodan kamen i ciglu, koje imaju i dosta prednosti.

Dekorativna cigla je mnogo lakši, a samim tim i jeftiniji materijal i može da se nađe u raznim bojama, oblicima, veličinama i dezenima. Otporna je na spoljašnje uticaje tako da se najviše koristi za uređenje i dekoraciju fasada na kućama ili vikendicama.

Postavlja se na neobrađen zid, a ukoliko je zid već gotov, onda se dekorativna cigla postavlja preko mrežice. Kada se oblaže veća površina, kao što je fasada kuće, preporučuje se upotreba fuga od pet do 12 milimetara, da bi zid bio što živopisniji i rustičniji.

Zidne obloge od dekorativne cigle mogu da daju zanimljive efekte kada uređujete unutrašnjost kuće ili stana. Cigla je zahvalna za kombinovanje uz sve stilove, od klasičnog do modernog. U kombinaciji sa drvetom ili staklom predstavlja odlično rešenje za bilo koju prostoriju u stanu: dnevnu ili spavaću sobu, kuhinju ili čak i kupatilo.

Pri oblaganju zidova ne treba preterivati, dovoljno je staviti dekorativnu ciglu na jedan zid ili naglasiti potporne stubove ili grede ako je u pitanju kuća. Za manje prostorije preporuka je da izaberete što svetlije tonove cigle jer ćete tako dobiti željeni efekat, a nećete vizuelno umanjiti prostor.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar