Zgrada na kojoj će biti heliodrom

Preko puta „Beogradske arene” do kraja godine biće otvoren ekskluzivan poslovni prostor „B23 Ofis park”, površine od 53.000 kvadrata, koji će prvi u regionu zadovoljavati najviše AAA standarde. Iza ove investicije, vredne preko 80 miliona evra, stoji kompanija „Verano grup”.

Novi poslovni objekat u Bloku 23 sastojaće se od četiri lamele, koje će biti povezane atrijumskim prostorima, visine do 30 metara, kako piše Blic. U prizemnoj etaži i galeriji, koje su zajedničke za ceo kompleks, biće izgrađene kongresne sale, holovi, otvorene kafiterije, lokali, banke i prezentacioni prostori. Centralne lamele predviđene su za relaksaciju, odnosno fitnes, spa centar, restoran i kafe bar. Prostori u ovom kompleksu, kažu u „Veranu” koncipirani su kao otvoreni i do njih će se dolaziti kroz višeetažne holove sa liftovima, stepeništem i mostovima. Posebna atrakcija i novitet u Beogradu je i prvi privatni heliodrom, prečnika od 26 metara, koji će biti izgrađen na vrhu ovog poslovnog kompleksa.

- Neko bi rekao da je ovo previše u vreme finansijske krize, ali mi to gradimo zato što postoji tržište. Ovaj projekat biće „arhitektonski lendmark” Beograda. Ulažemo u njega sve ono što je na svetskom tržištu dostupno, od vrhunske tehnologije pa do materijala za gradnju - kaže Krsta Sandić, potpredsednik kompanije „Verano grup”.

Ispred ovog ekskluzivnog kompleksa predviđen je trg, koji će biti okrenut ka Bulevaru Arsenija Čarnojevića. Imaće pešačke staze, zadovoljavaće i minimalnu saobraćajnu funkciju, a biće ispunjen zelenim i vodenim površinama.

- Ovaj objekat imaće standarde veće nego što to naše tržište zahteva. Cilj je da ovaj prostor ne živi samo od 9 do 17 sati, već 24 časa - kaže Vesna Krizmanović, izvršna direktorka „Projmetala”, izvođača radova i projektanta ovog kompleksa.

Upravljanje i praćenje svih tehničkih sistema i održavanje ambijentalnih uslova rada u objektu je centralizovano. Senzorima će se paliti svetla, otvarati prozori i žaluzine, a investitor i projektant kažu da su veliku pažnju posvetili i uštedi električne energije.

Samo za VIP klijente

Od trenutka kad je počela gradnja, u januaru 2008. godine, počela je komercijalizacija, odnosno najam prostora. Broj zakupaca je na neki način smanjen, jer ovaj kompleks nije namenjen generalnoj publici, već samo VIP klijentima - kaže Krsta Sandić.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar