Zbog čega se ušteda energije uvek isplati?

Godišnjom uštedom na troškovima grejanja, što je moguće ostvariti postavljanjem odgovarajuće toplotne izolacije, svoj porodični budžet možete učiniti većim za oko 700 evra godišnje, što su gotovo dve dodatne plate u Srbiji.

Više od 70 kuća i zgrada u našoj zemlji nema dovoljno dobru ili čak nikakvu termoizolaciju, iako je ušteda koja se ovim unapređenjem ostvaruje tolika da ovo ulaganje veoma lako i brzo otplaćuje samo sebe. Primera radi, kroz svaki kvadrat neizolovanog zida godišnje se izgubi toplota za koju je potrebno potrošiti čak 150 kWh energije. Međutim, čim se na ovaj zid postavi 10 centimetara termoizolacije, gubitak toplote i energije se smanjuje za čak pet puta.

Uz velike finansijske efekte, nikada ne treba ispustiti iz vida ni znatno bolji kvalitet života koje ovakva unapređenja nose sa sobom. Iz tog razloga, ulaganja u energetski efikasna rešenja i uštedu energije su višestruko značajna i njihovu isplativost možemo posmatrati iz više uglova.

Preporuka stručnjaka Procredit banke je da ovakva ulaganja nikada ne odlažete, već da pažljivo analizirate svoju trenutnu potrošnju, kao i da procenite koliku uštedu bi vam koje od rešenja moglo obezbediti. U svemu tome uvek možete računati na stalnu podršku savetnika ProCredit banke, koji su tu da vam pomognu da svoje procene učinite što pouzdanijim.

Krediti za uštedu energije Procredit banke osmišljeni su tako da pokrivaju širok spektar namena. Zahvaljujući njima, građani mogu da postave izolaciju na svojim stambenim objektima, zamene prozore ili vrata, modernizuju sistem grejanja, instaliraju toplotnu pumpu ili da kupe energetski efikasne uređaje i belu tehniku.

Reč je o namenskim kreditima, čiji je rok otplate veoma fleksibilan. To svakom domaćinstvu omogućava da svoju mesečnu ratu prilagode tipu i iznosu investicije, kao i da uštedu koju će tako ostvariti stave u funkciju jednostavnije otplate kredita.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar