Za „stan na dan“ porez 3.000 dinara po krevetu

Kada od 1. jula naredne godine počne primena Zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak građana, oni će na objekte koje izdaju na dan plaćati paušalni porez.

Koliko se za sada zna, to će biti oko 3.000 dinara po jednom krevetu, piše Dnevnik. S obzirom na to da se mesečna dobit od ovog posla samo za dvokrevetne stanove meri stotinama evra samo na mesečnom nivou, ne bi trebalo da bude probema da se ova poreska obaveza ispuni.

Paušalnog oprezivanja će tako sigurno biti, ali će se na to još malo čekati, pošto je do usvajanja pomenutog propisa ostalo još nešto više od pola godine. U tom periodu, biće doneti pravilnici koji treba detaljnije da regulišu ovu oblast.

Privatni smeštajni kapaciteti biće kategorizovani. Zahvaljujući tome i gosti ći da imati jasniju sliku šta ih u stanovima koje iznajmljuju na nekoliko dana čeka. Vlasnicima koji izdaju ove stanove u susret stižu i propisi vezani za e upravu. Goste će moći da prijave elektornskim putem bez odlaska u nadležnu jedinicu MUP-a, što im je do sada bila obaveza.

Izvesno je da je izdavanje kuća i stanova, posebno u većim gradovima, isplativ posao. To dobro dođe i onima koji ove nekrentine izdaju, baš kao i gostima koji tu borave. Komfor je skoro isti kao u hotelu, a cene su niže.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar