Za smeštaj pripadnika Vojske Srbije potrebno oko 12.000 stambenih jedinica

Vojna kvota od 30.000 stanova, koliko je najavljeno za Vojsku Srbije, policiju i Bezbednosno-informativnu agenciju, podmiriće najveći deo stambenih potreba oružanih snaga. Sistemu odbrane trenutno nedostaje oko 12.000 stambenih jedinica kako bi zbrinuo najveći deo oficira i podoficira bez krova nad glavom.

04 stanovi-2_620x0

U Ministarstvu odbrane navode da će detalje ovog posla dogovoriti Vlada, posle čega će biti poznato koliko ključeva će zadužiti pripadnici bezbednosnih sistema.

- Ova vest raduje sve naše pripadnike, budući da stambena problematika najviše utiče na materijalni status oficira, i posebno podoficira - navode u Ministarstvu odbrane.

Sistem odbrane uspeo je da privede kraju više davno započetih građevinskih projekata, zahvaljujući kojima je pripadnicima Vojske predato više od 1.500 stanova širom Srbije. Tokom ovog meseca dugo čekane ključeve dobiće i gotovo stotinu oficira i podoficira u beogradskom naselju Bežanijska kosa. Isto toliko uzurpiranih i protivpravno useljenih stambenih jedinica u Beogradu vraćeno je pod okrilje vojske i namenjeno za raspodelu.

Plan Ministarstva odbrane za rešavanje stambenih pitanja zasniva se i na ugovaranju subvencionisanih kredita, koji podrazumevaju niz olakšica za pripadnike Vojske. Namera vojnog vrha je i da bržom prodajom viška vojne imovine dođe do sredstava za izgradnju ili do već gotovih stanova. Očekuje se i usvajanje "osveženog" spiska prekobrojnih dobara kojima raspolaže vojska, kako bi bio olakšan njihov promet na tržištu.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar