Vučić: Izgradnja kuća u Krupnju do kraja septembra

Krupanj - Premijer Srbije Aleksandar Vučić obećao je danas da će sve srušene kuće u Krupnju do kraja septembra izgraditi država kao i da će obnoviti kompletnu putnu i drugu infrastrukturu oštećenu u katastrofalnim poplavama.

Vučić je u razgovoru sa meštanima nakon obilaska Krupnja precizirao da je srušeno u potpunosti 38 kuća i 168 kuća oštećeno.

"Našli smo način. Ovde je 38 kuća srušeno i njih će obnoviti država Srbija. Takođe, 168 kuća je oštećeno i tu ćemo pomoći građevinskim materijalom i radnom snagom i na druge načine, a tamo gde budemo mogli pomoći ćemo i električnim aparatima", rekao je Vučić.

On je dodao i da država preuzima na sebe i izgradnju puteva, kategorisanih i nekategorisanih na teritoriji te opštine i poručio da Krupanj neće ostaviti "da se muči" sa nedostajućim finansijskim sredstvima.

Premijer je dodao i da će država sve uraditi i kada je reč o šteti na elektromreži i telekomunikacijama. Prema njegovim rečima, najveći problem je pitanje klizišta, a stručne službe će odlučiti na kojim lokacijama će se kuće graditi. Vučić je podvukao da su rokovi veoma kratki i da očekuje da se iskoristi leto kako bi se ljudi pre kraja septembra mogli useliti u svoje kuće i nastaviti normalan život.

On je dodao da će život u Krupnju biti ne samo normalizovan objasnivši da će se država potruditi da dovede investitora koji bi otvorio fabriku tekstilne industrije u ovom mestu.

Vučić je rekao da već ima na umu jednog potencijalnog investitora koji bi mogao da zaposli 300 do 500 radnica pre svega što bi, kako je ocenio, bio veliki podsticaj za Krupanj.

Na pitanje novinara u vezi preventivne izgradnje nasipa i uređenju vodotokova, Vučić je rekao da će se na tome raditi, ali da ne može sve da se uradi odmah dodavši da tako nešto na primer ne može ni Amerika.

On je naveo da se mora pojačati korito reke i dodao da su u Krupnju nasipi oštećeni.

Vučić je rekao da će se na tome raditi na nivou cele Srbije, ali da onaj ko kaže da će sve stići da se uradi ne govori istinu i podvukao da i kada bi bile uložene dve milijarde evra, opet ne bi to moglo da se uradi pogotovu što Srbija te dve milijarde i nema.

Premijer je najavio da će za dva mesaeca ponovo doći kako bi se uverio kako radovi napreduju.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar