Vraćeno 1840 objekata širom Beograda

„Agencija za restituciju“ donela je čak 3.111 rešenja o vraćanju poslovnih prostora, zgrada kao celina i stanova bivšim vlasnicima i zakonskim naslednicima na nivou cele Srbije, od čega se skoro 60 odsto njih nalazi na teritoriji Beograda. Ukupno 1.840 nekadašnjih vlasnika uskoro će biti bogatiji za "staru" imovinu u prestonici, od čega je najveći broj objekata u samom centru grada.

Na opštini Stari grad uskoro će se promeniti 729 vlasnika poslovnog prostora, zgrada i stanova, rešenjima „Agencije za restituciju“ koje je doneseno zaključno sa 6. februarom. Po broju objekata slede ih opštine Vračar, na kojoj je „povraćeno“ 419, Zvezdara sa 206, Savski venac sa 130, Voždovac 119, Zemun sa ukupno 80 zasebnih radnih i stambenih površina.

I dok je 75 zahteva za provraćaj stambenih i poslovnih objekata u Pančevu uspešno prošlo kroz proces restitucije, vlasništvo nad zgradom Muzičke škole „Jovan Bandur“ tek treba da se utvrdi. Naime, naslednici porodice Parčetić podneli su zahtev za povraćaj ovog objekta, koji se nalazi u vlasništvu države. Tim povodom oglasio se i Miodrag Radojković, član Gradskog veća za obrazovanje, tvrdeći da će škola ostati na istoj adresi jer zakon poznaje izuzetke kada su objekti u funkciji obrazovanja.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar