Vikendice sa pogledom na Dunav oko 50.000 evra

Kupovina vikendice nije nedostižna, bar kada je reč o lokacijama u blizini Beograda gde ima više lepih vikend naselja. Vikend kuću u nekom od njih mogli bi sebi da priušte i građani sa prosečnim primanjima u domaćinstvu. Halo oglasi nekretnine istraživali su za vas koliko je novca potrebno odvojiti za vikendicu na Kosmaju, Avali, Lipovačkoj šumi, Grockoj.

Imati vikendicu jeste trošak, jer to nije vaš matični dom, a iziskuje da trošite novac na održavanje, plaćate porez, sitne i krupne popravke... Međutim, sa druge strane, vikend kuće nude vam utočište od svakodnevnih obaveza i mir koji je u današnje vreme većini zaposlenih preko potreban. U okolini Beograda ima pogodnih vikend naselja, a cene kuća su priuštive i onima sa plićim džepom. A evo pregleda šta je u ponudi od vikendica.

Ponuda na Kosmaju

Koliko je tačno vikendica u ponudi na Kosmaju, teško je reći, ali neke pretpostavke su da ih ima više od 1.000 samo na strani planine koja pripada Mladenovcu. Iako taj broj nije preveliki tržište nekretnina, iako skromno, funkcioniše. Ljudi prodaju, kupuju, ima prometa. A možete pazariti već od 15.000 evra.

Vikendica ima u ponudi i sa takozvane sopotske strane, manjih, većih, kakve vam se svide. Procenjuje se da sa te strane Kosmaja ima oko 2.500 vikendica.

Cene ipak treba uzimati s rezervom, jer, primera radi, kuća od 80 kvadrata kod na obronku Kosmaja uz 30 ari zemljišta, sa uvedenom strujom, vodom i telefonom može da se kupi za istu tu cifru. Recimo, za iste pare nudi se kuća od 30 kvadrata, sa takozvanom tehničkom vodom i na vrhu planine.

Popularne Babe – cena vikendice oko 25.000 evra

Selo Babe popularno je za one koji žele vikend kuću, a ponuda u oglasima je bogata. Primera radi, trenutno je u tom selu u našoj ponudi vikendica na 28 ari zemljišta, od čak 120 kvadratnih metara. Ova vikend vila ima pet soba, a vlasnik bi je prodao za, kako je navedeno, 28.500 evra.

Takođe, u ponudi je dvoiposobna kuća na placu od 10 ari, koja se prostire na 50 kvadrata i to za 23.000 evra.

Avala – veoma popularna

Avala je izuzetno popularna za one koji žele da pobegnu od gužve i zato kuće na toj lokaciji mogu da drže cenu, ali naće se poneka i ispod cene. Dvospratnica od 110 kvadrata na Avali, može da se pazari za oko 33.000 evra, a zanimljivo je da je trenutno u ponudi i kuća od 430 kvadratnih metara po ceni nešto nižoj od 200.000 evra, za one koji vole komfor, a možda sutra odluče i da se trajno nasele u takvoj kući. U Ulici Jurija Gagarina na Avali u ponudi je kuća od 94 kvadrata po ceni od 32.000 evra.

Barajevo – najbrojnije vikend naselje

Barajevo slovi za najbrojnije vikend naselje, gde su podignute kuće za odmor i rekreaciju, a glavni im je adut što su većinom zakonite. Mahom su zidane sa građevinskom dozvolom. U barajevskom naselju Boždarevac može da se pazari deset ari placa sa kompletno opremljenom, useljivom kućom od 40 kvadratnih metara za 12.000 evra, a cena može zavisno od brojnih faktora da bude i viša.

U Lisovićima u Barajevu, trenutno je u ponudi kuća od 150 kvadrata, građena sa odobrenjem sa gradnju, a vlasnik za nju traži 25.000 evra.

Za kuću u Meljaku koja je na placu pod voćem, ima više od 200 kvadrata, vlasnik, traži oko 80.000 evra. Budući da je naznačeno u oglasu da je reč o hitnoj prodaji, možda ovu kuću možete da pazarite i po nešto nižoj ceni od oglašene.

Grocka, kuće sa pogledom na Dunav

Nekad je bilo stvar prestiža imati vikendicu na Rujištu, padini kraj Dunava smeštenoj kilometar i po od Grocke prema Smederevu. Prema ranijem popisu građevinskih objekata, na području Grocke nalazi se oko 4.000 vikendica. Najveće takvo naselje, osim Rujišta, danas broji oko 200 kuća, nalazi se i nedaleko od Ritopeka, gde je na brdu kraj reke niklo oko 300 vikendica.

Ar zemlje u Grockoj košta od 1.000 do 1.500 evra, a agenti tvrde da su podignute vikendice skuplje u proseku za oko 20 odsto nego u vojvođanskim mestima koja su takođe smeštena na Dunavu.

Na primer, kuća od 120 kvadrata blizu Dunava prema trenutnoj ponudi našeg portala, može da se pazari za oko 55.000 evra.

Zavisno od opremljenosti, lokacije, hitnosti prodaje, kuće u Grockoj mogu da se pazare i nekoliko desetina hiljada evra jeftinije i skuplje od ove pomenute, pa tako, ukoliko ste zainteresovani, savet je da detaljno pogledate ponudu i onda polako i mudro napravite izbor, jer je ponuda zaista velika.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar