Uskoro spisak objekata koji ne ispunjavaju uslove za ozakonjenje

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je u ponedeljak, 8. avgusta, da će zajedno sa Gradom Beogradom u narednih desetak dana utvrditi spisak objekata koji ne ispunjavaju uslove za ozakonjenje, jer su građeni posle stupanja na snagu Zakona o ozakonjenju, i koji moraju biti srušeni.

Kako se navodi, to je zaključeno na sastanku ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim i gradskim menadžerom Goranom Vesićem. Dodaje se da je zajedničko radno telo Ministarstva i Grada Beograda na sastanku utvrdilo kriterijume na osnovu kojih će se odrediti redosled objekata za rušenje na teritoriji Beograda.

- Na sastanku je dogovoreno da timovi ministarstva koji vrše kontrolu primene Zakona o planiranju i izgradnji i Zakona o ozakonjenju objekata sprovedu narednih dana kontrolu gradskih opština, radi provere zakonitosti rada opštinskih građevinskih inspekcija - piše u saopštenju i dodaje se da je resorno ministarstvo spremno i da finansijski pomogne da se izvršena rešenja o rušenju objekata na teritoriji beogradskih opština efikasnije izvršavaju.

Podseća se i da od svih lokalnih samouprava Grad Beograd ima najviše nelegalnih objekata, više od 300.000, i to samo onih za koje je podnet zahtev za legalizaciju.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar