Uskoro podela još 70 stanova za pripadnike vojske

Ministar odbrane Bratislav Gašić je rekao je da se naredne nedelje očekuje podela još 70 stanova pripadnicima Vojske Srbije, kao i da je u toku 2015. podeljeno skoro 1.000 stanova.

"Novih 70 stanova će biti podeljeno u Beogradu, Obrenovcu, Novom Sadu, Pirotu, Kruševcu i Nišu. Mi sledeće nedelje imamo dodelu novih 70 stanova i za ovu godinu se približavamo cifri od 1.000 podeljenih stanova, što je veoma dobar rezultat", rekao je Gašić u kasarni Vasa Čarapić na Banjici.

Kako je rekao, u protekle tri godine je podeljeno 2.205 stanova i sa novih 70 to će biti 2.275 stanova.

Gašić je rekao da će se u narednom periodu u saradnji sa Građevinskom direkcijom Srbije graditi stanovi na prostoru kasarne "Aleksa Dundić" u Zemunu, od kojih će deo biti za vojsku.

On je rekao da Ministarstvo odbrane nastavlja da aktivira vojnu imovinu koja se ne koristi, jer ona propada, a njeno obezbeđivanje puno košta.

"Želimo da u 2016. ubrzamo prodaju objekata za koje je Master plan predvideo da vojska više ne koristi. Naravno neke objekte će Generalštab morati da vrati u upotrebu, jer su nam potrebni", dodao je Gašić.

Ministarstvo odbrane i Građevinska direkcija Srbije su tokom leta potpisali ugovor o predaji kasarne "Aleksa Dundić".

Poreska uprava je procenila vrednost te vojne imovine na 11,07 miliona evra, a Ministarstvo odbrane će dobiti određeni broj stanova od Direkcije u gradovima i opštinama gde to ministarstvo i Vojska Srbije imaju potrebe za stanovima za svoje pripadnike, rečeno je u tom ministarstvu.

Po osnovu te razmene, pribavljeno je do sada 105 stanova, od čega 84 stana u naselju Stepa Stepanović u Beogradu, 18 stanova u naselju Sunčana padina u Novom Sadu, dva stana u Čačku i jedan stan u Kuršumliji.

Ukupna vrednost preuzetih stanova je 9,67 miliona evra, a preostalo je još 1,39 miliona evra za pribavljanje stanova u narednom periodu.

U Građevinskoj direkciji Srbije je rečeno Tanjugu da bi na lokaciji kasarne "Aleksa Dundić", koja se prostire na šest hektara, gradnja stanova mogla da krene početkom 2017. godine, po istom modelu kao što je napravljeno voždovačko naselje Stepa Stepanović na mestu istoimene kasarne.

GDS je krajem leta preuzela kasarnu "Aleksa Dundić" od Ministarstva odbrane i u toku 2016. će se raditi na usvajanju planske dokumentacije i projektovanju, kada će se znati i koliko će tačno stanova biti izgrađeno na toj lokaciji.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar