Uskoro konkurs: Univerzitet konačno deli stanove naučnicima

Izgradnja 210 stanova za naučnike u blizini Šoping centra “Kragujevac Plaza” u završnoj je fazi. Uskoro će biti raspisan konkurs za dodelu stanova istraživačima Univerziteta u Kragujevcu.

Tim povodom u Rektoratu kragujevačkog Univerzita održan je sastanak o statusu realizacije ugovora za izgradnju stanova, kao i o postupku oko izbora istraživača koji će postati korisnici stanova.

kragujevac

Rektor Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Nebojša Arsenijević razgovarao je sa Sandrom Nedelјković - zamenikom direktora kancelarije za upravlјanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije i Darkom Đukićem savetnikom direktora, Yael Duthilleul i Samirom Kulenovićem - predstavnicima Razvojne banke Saveta Evrope, Olјom Jovanović - predstavnikom “JUP istraživanje i razvoj“, predstavnicima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prof. dr Zoranom Lazarevićem - pomoćnikom ministra za tehnološki razvoj, transfer tehnologija i inovacioni sistem, Spomenkom Simonić - pomoćnikom ministra za investicije i prof. dr Anom Langović - državnim sekretarom.

Sastanku su prisustvovali i generalni sekretar Univerziteta u Kragujevcu Zorica Avramović, prorektor za međunarodnu saradnju prof. dr Milovan Matović, prorektor za koordinaciju poslova fakulteta čije je sedište van sedišta Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Jeroslav Živanić kao i prorektor za nastavu i studentska pitanja prof. dr Radovan Vukadinović.

Stanovi su površine 35, 50 i 80 kvadratnih metara i sagrađeni su po evropskim standardima. Namenjeni su naučnim radnicima do 38. godina. Vrednost investicije je 7 miliona evra i sredstva su obezbeđena iz kredita Evropske investicione banke. Za stambene objekte lokalna samouprava je obezbedila lokaciju površine 25 ari, čija je vrednost oko 4 miliona evra sa komunalnim priključcima.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar