Uredjenje stana: Sačuvajte toplotu i uštedite

Kvalitetne silikonske izolacione trake na vratima i prozorskim okvirima sačuvaće svaki dom od nepovoljnih vremenskih uslova, trajno zapečatiti sve rupe, povećati energetsku efikasnost, ali i doprineti boljem izgledu stolarije za razliku od svih drugih privremenih izolatora.

Oštećeni i stari okviri na prozorima propuštaju veliku količinu hladnog vazduha, posebno u zimskim danima koji tek predstoje. Nekoliko površinskih rešenja mogu doprineti začepljenju pukotina, ali su izuzetno neprivlačne. Najbolja alternativa je popunjavanje rupa silikonom i silikonskim trakama, koje su dostupne u nekoliko boja i prečinika.

Pre nego što počnete sa bilo kojim radovima, proverite koliko je razmak između vrata ili prozora i okvira na koji naležu. Širina razmaka uputiće vas na debljinu silikonske trake i neophodan alat, odnosno cevčicu kojom ćete sipati silikon iz tube kako biste u jednom potezu efikasno začepili sve šupljine.

PRVI KORAK - Skinite staru traku sa okvira

Stara vrata i prozori neprestanim otvaranjem i zatvaranje, ali i usled vremenskih prilika oštete staru sunđerastu traku za izolaciju na okvirima. Uzmite malu špahtlu ili nešto od pribora za nokte kako biste uklonili staru traku.

DRUGI KORAK - Koristite silikon umesto lepka

Posle čišćenja površine sa toluenom, koji stručnjaci preporučuju, potrebno je naneti tanak sloj silikona u unutrašnjost samih spojeva na okvirima. Za ovaj deo potrebne su izuzetno tanke cevi za ispuštanje silikona iz pakovanja.

TREĆI KORAK - Pravilno koristite silikonsku traku

Pritisnite početak trake u sami ugao okna. Ostavite nekoliko centimetara duže, koji ćete na kraju posla iseći pomoću makaza. Dobro pritiskajte po uglovima, kako ne bi ostalo nimalo slobodnog vazduha između spojeva okvira.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar