Uređivanje kancelarije za uspešno obavljanje posla

Zaposlena osoba, prosečno, u kancelariji provede bar trećinu dana, odnosno osam radnih sati. Zato, ovu prostoriju prilikom uređenja nikako ne bi trebalo zanemariti. Za uspešno obavljanje posla važno je i da vaš poslovni prostor bude uređen i odiše ukusom i svežinom.

Prvi korak, svakako je da okrečite kancelariju u neku od boja koja bi se, uslovno rečeno „slagala“ sa poslom koji obavljate. Advokati, lekari, računovođe... okrečite zidove u bež ili belo, eventualno u neki od pastelnih tonova. Jače boje prepustite umetnicima.

Odabir nameštaja takođe zavisi od vaše profesije, ali šta god da birate, važno je da ne štedite vreme. Nameštaj mora biti pažljivo izabran, a svi elementi iz istog seta. Ne ubacujte u kancelariju bilo šta – to se na prvi pogled vidi.

Uprkos uverenju da puniji radni sto odaje utisak više zauzete osobe, pojedina istraživanja pokazuju da je efekat na klijenta upravo suprotan. Delovaćete neorganizovano. Sto mora biti uredan, na njemu samo računar, kutija sa olovkama, telefon.

Unesite život u radni prostor, a u tome mogu da vam pomognu uramljene porodične fotografije ili odgovarajuća biljka. Ne premišljajte se oko biljke, ona može mnogo da učini za jak prvi utisak na poslovne partnere i da osveži prostoriju.

Na kraju, što više truda uložite u sređivanje kancelarije, to ste više dobili na prvom utisku i veće su šanse da vas poslovni partner shvati kao ozbiljnu osobu koja o svemu vodi računa.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar