Urbanistički planovi sprečavaju divlju gradnju u Beogradu

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je na jučerašnjoj (26.09.2017) sednici gradske skupštine da se usvajanjem planova detaljne regulacije zaokružuje broj od ukupno 170 planova, koliko ih je usvojeno za poslednje tri i po godine. Kako kaže, ovo je dovelo do toga da je grad pokriven sa više od 60 odsto planskom dokumentacijom. To znači da grad Beograd može da se razvija jer bez planova nema planske, već bespravne gradnje.

- Za nas su sve kompanije ravnopravne i nemamo lični odnos ni prema jednoj, svaka plaća na račun grada, a ne u kešu, kao što je to ranije rađeno - istakao je Vesić i dodao da će posledica usvajanja ovolikog broja planova biti izdavanje građevinskih dozvola za gotovo milion kvadratnih metara.

Vesić je istakao da sada svaka kompanija može da dobije dozvolu za gradnju, a ne kao nekada samo one koje su bile povlašćene.

- Ko ispuni zakonske uslove i obaveze prema gradu, može da gradi. Nema razlike između „nas i njih”. Danas je samo za nekadašnji dug prema Direkciji za građevinsko zemljište od 16 milijardi dinara bilo moguće izgraditi 75 obdaništa, urediti oko 1.300 fasada i još mnogo toga - naglasio je Vesić i dodao da su građani o uspesima prošle vlasti dali svoj sud na prethodnim gradskim izborima.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar