Upravnik tvrdi: Polako ćemo dizati cene nekretnina

Beograd - Tomaš Miličić, jedan od prvih profesionalnih upravnika zgrada u Srbiji koji su danas dobili licencu, kaže da na novom poslu ne očekuje stres.

On je 22 godine proveo radeći na održavanju u kompaniji NIS, što ga je, kaže, privuklo da se prijavi za obuku za upravnike zgrada, pošto će veći deo njihovog posla biti upravo rad na održavanju stambenih objekata.

Baviće se, dodaje, domaćinskim upravljanjem fondom stambene zajednice, koji treba da se iskoristi za održavanje i obnavljanje.

"Mislim da ćemo zajedno sa stanarima zgrada uraditi pravu stvar i poboljšati kulturu stanovanja i postepeno dizati cenu nekretnina", rekao je Miličić novinarima.

Cenu rada, prema njegovom mišljenju, treba da odredi lokalna samouprava, jer neće biti ista cena u Beogradu ili nekom gradu u unutrašnjosti.

Obuka za profesionalne upravnike trajala je 50 časova i obuhvatila je četiri oblasti - pravni aspekt upravljanja i održavanja zgrada, finansijski apsekt, bezbednosne procedure i enegretsku efikasnost i komunikaciju.

Kako je rekla direktorka sektora edukacije u PKS Ljiljana Kovačević, polaznici su se "plašili" prvog dela, odnosno pravnog aspekta, pa su tu oblast najbolje i savladali.

Ona je dodala da profesionalni upravnici, nakon što su stekli licencu, moraju da se registruju kao preduzetnici ili da se zaposle u nekom privrednom društvu koje obavlja usluge održavanja i upravljanja zgradama.

"Shvatili su kroz obuku koje su sve usluge koje jedan dobar profesionalni upravnik može da ponudi", rekla je Kovačevićeva.

Danas, navela je, postaje operativan registar profesionalnih upravnika, pa će se svi koji su dobili licencu naći na sajtu PKS u tom registru.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar