Unikredit banka se uključila u program projektnog finansiranja

Unikredit banka u Srbiji uključila se u program Vlade Srbije za subvencionisano projektno finansiranja. Kako se navodi u saopštenju te banke, kamata za te zajmove biće oko dva odsto godišnje, a period otplate do tri godine, a banka će finansirati projekte izgradnje stambenih objekata u zavisnosti od specifičnosti i izvodljivosti projekta.

Otplatu tog, subvencionisanog kredita, investitor će obavljati iz prihoda od prodaje nekretnina, nakon izgradnje, a banka će, kako se ističe, u objektima čiju izgradnju finansira omogućiti i kupovinu stanova na kredit po veoma konkurentnim uslovima.
- Učešćem u programu Ministarstva prostornog planiranja Srbije za subvencionisano projektno finansiranje Unikredit banka će pružiti podršku građevinskoj industriji i istovremeno uticati na povećanje ponude stanova - navodi se u saopštenju te banke i dodaje da je Unikredit banka do sada u Srbiji učestvovala u izgradnji preko 300.000 kvadratnih metara objekata raznih namena, a u ovom trenutku kreditira stanogradnju po modelu projektnog finansiranja sa više od 50 miliona evra.
Unikredit banka Srbija je članica međunarodne finansijske grupe Unikredit koja posluje u 22 evropske zemlje i ima predstavništva na još 27 tržišta.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar