Ulepšavanje Beograda

Čišćenje deponija i smeća, farbanje klupa i stubova rasvete, saniranje rupa na beogradskim ulicama, ali i hvatanje i sterilisanje pasa lutalica, neki su od prioritetnih problema Beograda pred Univerzijadu. Sve komunalne službe i gradski sekretarijati konstatovali su probleme i počeli koordiniranu akciju ulepšavanja prestonice, kako bi u što lepšem izdanju 1. jula dočekala deset hiljada sportista.

Tehnička komisija koju je formirao Grad, sastavljena je od svih gradskih komunalnih službi i sekretarijata, kako bi na što efikasniji način bili rešeni mnogobrojni problemi koje Beograd ima pred Univerzijadu
SEKRETARIJAT ZA SAOBRAĆAJ: Do Univerzijade biće sanirano 45 odsto beogradskih ulica. Svi semafori koji ne rade biće popravljeni, oštećeni saobraćajni znakovi biće promenjeni, ali i izmešteni parkinzi i poligoni auto škola izvan sportskih centara. U toku je tender za izvođača radova saobraćajnice kojom će ići sportisti od Univerzitetskog sela do restorana u „Ekspo centru”, a rok za završetak radova je 60 dana.

„VODOVOD”: Ekipe „Beogradskog vodovoda” će do 1. jula srediti sve gradske fontane, kako bi sve bile u funkciji. Svi slivnici u okolini sportskih objekata će biti očišćeni, a prioritet su odvodi kod „Hale sportova” i dvorane „Pionir. Takođe, polomljeni poklopci šahtova biće zamenjeni novim.

„GRADSKA ČISTOĆA”: Već je počelo čišćenje deponije kod Univerzitetskog sela. Do Univerzijade biće očišćene sve u okolini sportskih centara, a na listi su deponije oko hale „FMP” na Čukarici, kod pomoćnog stadiona „Crvena zvezda” i kod SC „Šumice. Kontejneri i đubrijere kod SC „Milan Gale Muškatirović”, Studentskog grada, „Pionira”, „Olimpa”, ali i svi ostali koji su oštećeni i stari biće zamenjeni novim.

SEKRETARIJAT ZA KOMUNALNE POSLOVE: Ovaj sekretarijat rešavaće najviše probleme zoo higijene, koja se odnosi na hvatanje i sterilisanje pasa lutalica. Ekipa sa terena ovog sekretarijata uočila je da u okolini nekoliko sportskih centara postoje psi lutalice, koji mogu ugroziti bezbednost nekog sportiste Univerzijade. Ovaj sekretarijat će finansirati i farbanje gradskih klupa, žardinjera i stubova javne rasvete.

„ZELENILO”: Ekipe „Zelenila” su zajedno sa „Gradskom čistoćom” počeli čišćenje deponija oko Univerzitetskog sela. Ova komunalna služba će do Univerzijade urediti sve veće zelene površine u gradu, orezati krošnje i iseći stara stabla. Svi parkovi u gradu biće uoči Univerzijade sređeni, a trotoari i javna šetališta očišćena.

GSP „BEOGRAD”: Sve dotrajale tramvajske baštice biće popravljene. Prioritet je sređivanje baštica kod Univerzitetskog sela i u Ulici cara Dušana. GSP će u saradnji sa Direkcijom za javni prevoz urediti sva autobuska i tramvajska stajališta.

Zastava Univerzijade na putu ka krovu sveta
Božidar Đelić, predsednik Organizacionog komiteta Univerzijade, predao je Draganu Jaćimoviću, vođi planinarske ekspedicije ”Everest 2009“ zastavu Univerzijade, koju će on sa svojim timom poneti na Mont Everest. - Čast za sve nas koji organizujemo Univerzijadu je što će zastava Igara stići na najviši planinski vrh na svetu - rekao je Božidar Đelić.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar