U Zlatiborski hotel “Palisad” biće uloženo 45 mil EUR

Hotel "Palisad" , koji je za četiri decenije postojanja postao simbol turizma na Zlatiboru, posle rekonstrukcije treba da preraste u moderan kompleks sa "četiri zvezdice", izjavila je predstavnica za odnose sa javnošću hotela, Slavica Bogdanović.

Radovi bi trebalo da počnu na proleće, a menadžment firme je predložio da se u proširenje starog i izgradnju potpuno novog dela kompleksa "Palisada" uloži 45 mil EUR, od toga za izgradnju novog objekta 19 mil EUR.

Nova zgrada imaće 150 soba i 2.000 m2 prostora koji je planiran za wellnes centar, dok će sadašnja zgrada hotela biti bogatija za kongresni centar kapaciteta 1.200-1.500 mesta, a umesto dosadašnjih 307 soba sa 600 ležaja u ponudi bi bilo 250 soba.

Kada budu završeni planirani radovi, kompleks "Palisad" će biti proširen za 93 sobe, odnosno 200 ležajeva.

Dok se čeka početak izgradnje nove zgrade u "Palisadu" je uloženo 800.000 EUR u zamenu kuhinjske opreme i izmenu vodovodne i električne instalacije, dok je u modernizaciju toplovodnog bloka utrošeno 250.000 EUR, tako da će kotlarnica biti spremna za korisćenje gasa od naredne godine.

"Palisad" je privatizovan pre tri godine, kada je njegov vlasnik posatao "Konzorcijum Mićić", koji u svom sistemu ima nekoliko preduzeća sa više od 5.000 radnika, a matična firma tog uspešnog konzorcijuma su užički "Putevi".

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar