U Zemunu niče naselje poput naselja Stepa Stepanović

U Beogradu bi moglo da nikne još jedno stambeno naselje poput naselja "Stepa Stepanović", najavio je ministar odbrane Bratislav Gašić.

"Nadam se da ćemo u narednom periodu u Zemunu imati izgradnju kao što je to bilo u 'Stepi Stepanović', ali koliko će tu stanova biti, to zavisi od procene republičke Uprave prihoda i niza drugih činilaca", objasnio je Gašić.

Gašić je to odgovorio na pitanje novinara da li je bilo reči u Vladi Srbije o izgradnji 10.000 jeftinih stanova za pripadnike vojske i policije, u saradnji sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, navodeći da je već razgovarao sa direktorom Građevinske direkcije Srbije o lokaciji u Zemunu na kojoj bi moglo da se izgradi naselje poput "Stepe Stepanović".

Gašić je danas podelio ključeve 39 stanova u naselju "Stepa Stepanović" aktivnim i penzionisanim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koje su tako posle višegodišnjeg čekanja rešili stambeno pitanje.

Gašić je poručio da će to ministarstvo i VS u narednom periodu učiniti sve kako bi se što pre rešili imovinsko-pravni sporovi u unutrašnjosti Srbije, i počela izgradnja i raspodela stanova u Vranju, Pirotu i Novom Sadu.

Prema njegovim rečima od 27. feburara 2012. MO je svojim aktivnim i penzionisanim pripadnicima dodelilo 1.081 stan, ne računajući stanove iz Fonda SOVO (socijalno osiguranje vojnih osiguranika) i kredite koje mogu da dobiju za kupovinu stanova. "Taj trend nameravamo da nastavimo i Vojska Srbije je tu da vam se oduži za sve što ste učinili za nju i Srbiju", poručio je Gašić.

On je dodao da predstavnici MO i VS rešavaju imovinsko-pravne odnose i ugovorne odnose koji su u Nišu potpisani pre oko dve godine "a ništa se nije pokrenulo". "Očekujem i završetak i proceduralnih formalnosti u Vranju, Pirotu i Novom Sadu. Odobrili smo mnogo kredita i stanova preko Fonda SOVO. Očekujem da sledeće godine dodelimo još 1.000 stanova", rekao je Gašić.

Ministar odbrane podvukao je i da se aktivno radi i na sagledavanju spiska pripadnika MO i VS koji imaju pravo na rešavanje stambenog pitanja. "Taj spisak datira iz 1978. i sada gledamo ko još ima prava", rekao je Gašić.

On je dodao da u ovom trenutku postoji mnogo vojne imovine koja je protivpravno useljena i da se radi na tome da se ti objekti vrate nazad kako bi mogli, na transparentan i jasan način, da budu dodeljeni pripadnicima MO i VS.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar