U Veterniku se gradi još 20 stanova za izbeglice

Izgradnjom ukupno 522 stana Novi Sad će u velikoj meri zbrinuti izbegla lica.

Na jednoj od dve lokacije u Veterniku u toku je izgradnja 276 stanova za izbeglice iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a na drugoj lokaciji u istom naselju gradiće se više stanova nego što je bilo predviđeno – umesto 74 biće izgrađena 94 stana, potvrdio je zamenik gradonačelnika Novog Sada Srđan Kružević.

Kako prenosi taj beogradski list, Grad Novi sad je najpre ranije obezbedio lokaciju na kojoj je u planu bila izgradnja 74 stana, a zatim je u dogovoru sa Komesarijatom za izbeglice utvrđeno da postoje dodatna sredstva kojima bi mogla da se finansira izgradnja 94 stana.

– Na prošlonedeljnoj sednici Skupštine grada izmenili smo plansku dokumentaciju i proširili kapacitet lokacije za 20 stanova – kaže za "Novosti" Žarko Mićin, predsednik Komisije za izbor korisnika tih stanova.

ZAKUP PA OTKUP: Na prvi konkurs za izgradnju 276 stanova prijavilo se 693 ljudi. Od tog broja bilo je 555 potpunih prijava. Računajući i 152 stana u Futogu, dakle sa ukupno 522 stana, Grad će uspeti da zbrine većinu izbegličkih porodica.

– Budući stanari će plaćati zakup u tim stanovima po ceni nižoj od tržišne, a posle određenog vremena imaće pravo da otkupe te stanove, takođe po ceni nižoj od tržišne – napominje Mićin.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar