U utorak počinje obnova kuća u Obrenovcu

U Obrenovcu će od utorka početi obnova prvih devet kuća oštećenih i srušenih u majskim poplavama od ukupno 69 koje će dobiti rešenja za materijalnu pomoć države, najavili su danas predstavnici Vlade Srbije i poručili da će svi objekti u Srbiji porušeni usled katastrofalnih poplava biti ponovo izgrađeni do početka zime.

Ministar odbrane Bratislav Gašić najavio je da će od utorka pripadnici Vojske Srbije početi sa raščišćavanjem postojećih objekata i terena da bi građevinske ekipe mogle da počnu sa radovima.

Od 169 prijavljenih oštećenja na objektima u Obrenovcu, do sada je utvrđena šteta samo na 69 objekata i oni će dobiti pravosnažna rešenja od kojih će prvih devet već krenuti da se realizuju, rekao je Gašić prilikom obilaska porodice Ivanović u obrenovačkom naselju Rvati čija je kuća takođe stradala, i od sutra počinju radovi na njenoj obnovi.

Gašić je rekao da očekuje da će do kraja nedelje svih 69 domaćinstava čiji su objekti srušeni u Obrenovcu biti sređena i očišćena za početak izgradnje novih kuća.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za obnovu poplavljenih područja Marko Blagojević rekao je da je na nivou Srbije do kraja prošle nedelje izdato više od 4.100 rešenja za obnovu oštećenih objekata i najavio da će taj posao dodele rešenja biti završen do kraja avgusta.

Blagojević je izrazio uverenje da će svi građani koji su dobili rešenja do polovine septembra dobiti i materijalnu pomoć države.

Nakon početka izgradnje porušenih objekata u Obrenovcu kreće obnova kuća u Krupnju i drugim gradovima Srbije, najavio je Blagojević i poručio da obnova oštećenih objekata mora da bude završena do početka zime.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković rekao je da je opština do sada izdala oko 2.100 rešenja za materijalne nadokande za oštećene objekte, a od toga su 470 postala pravosnažna i najavio da će izdavanje rešenja biti završeno do kraja avgusta.

Od 69 rešenja za obnovu kuća u Obrenovcu, opština je do sada izdala 22 rešenja, a od toga je 9 postalo pravosnažno i radovi mogu da počnu i naglasio "da nijedan jedini dinar ne sme da ode tamo gde mu nije mesto".

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar