U toku konkurs za kupovinu seoskih kuća u Vojvodini

U toku je konkurs Zavoda za ravnopravnost polova namenjen bračnim i vanbračnim parovima sa teritorije Vojvodine za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom.

Konkurs je otvoren do 25. septembra.

Ima za cilj da unapredi ekonomski položaj žena putem porasta broja žena-vlasnica nepokretnosti, da podstakne razvoj ruralnih sredina i poboljša demografsku strukturu kroz dolazak dece i povećanja nataliteta. Konkursom je predviđeno 30 miliona dinara, što znači da će najmanje 30 bračnih ili vanbračnih partnera do kraja godine postati vlasnici nekretnine u nekom od vojvođanskih sela.

Pravo učešća imaju supružnici čija bračna zajednica traje najmanje godinu dana i vanbračni partneri sa trajnijom zajednicom života. Kriterijumi za dodelu sredstava su obrazovanje učesnika konkursa, radni odnos, godine života (jedan od učesnika ne sme biti stariji od 40 godina), da nisu vlasnici/suvlasnici bilo kakve nepokretnosti i da nisu u krvnom srodstvu sa prodavcem nekretnine, kao i da imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Vojvodine.

Ovo je peti ciklus konkursa, a do sada je u okviru podsticajnih programa Zavoda za ravnopravnost polova, sredstva dobilo ukupno 188 porodica. Za ovaj program je iz budžeta Pokrajinske vlade izdvojeno 180 miliona dinara.

O ostalim uslovima i pravu učešću, kao i potrebnoj dokumentaciji svi zainteresovani se mogu informisati na internet stranici Zavoda za ravnopravnost polova OVDE.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar