U Sremskim Karlovcima na prodaju oko dve stotine kuća

Promet nekretnina u Sremskim Кarlovcima poslednjih nekoliko godina karateriše velika ponuda kuća na prodaju, što ne može da se kaže i za kupovinu.

Barata se cifrom od oko 200 kuća koje su oglašene za prodaju, što se smatra velikom brojkom u odnosu na to koliko Sremski Кarlovci imaju stanovnika. Cene se kreću od oko 15.000 evra za kuće u ruševnom stanju, koje se kupuju u prvom redu zbog placeva i novogradnje, do 250.000 za one koje se mogu nazvati vilama.

Kako za novosadski dnevni list kaže Jelena Bogdanović, vlasnica Agencije za promet nekretnina "Pendžer", situacija na tržištu nekretnina u Sremskim Кarlovcima bitno se ne menja već godinama.

- Ima potražnje, ali je primetna i ograničena kupovna moć građana. Može se reći i da je došlo do izvesnog pada cena, a koliko će to potrajati, pokazaće vreme. Postoje i one kuće koje godinama „drže” cenu. Najbolje se prodaju one od 40.000 do 50.000 evra, i to najčešće pomoću kredita – ističe Jelena Bogdanović.

Situacija s prodajom stanova se malo razlikuje. Njih je manje u ponudi jer ih objektivno i malo ima u Кarlovcima. Najviše se, navodi list, traže stanovi na Dudari zbog daljinskog grejanja, a cena kvadratnog metra se kreće od 550 do 650 evra.

- Ako govorimo o razlozima zbog kojih Кarlovčani prodaju kuće, valja naglasiti da su dominantna dva. Na prodaju se najčešće odlučuju naslednici nekretnina, koji su stambeno situirani pa žele da se nasleđenih kuća reše, a potom i oni koji zbog posla napuštaju Кarlovce. Iza njih su oni koji prodaju kuće zbog potrebe za većim stambenim prostororom – objašnjava Jelena Bogdanović

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar