U Novom Sadu podneto 23.000 prijava za legalizaciju objekata

novi_sad_panoramaOd 2003. godine, u Novom Sadu je podneto više od 23 hiljade prijava za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata, a Gradska uprava za urbanizam je rešila nešto manje od polovine tih zahteva.

Konačna legalizacija obezbeđena je za nešto manje od pet hiljada prijava. Kako Radio 021 saznaje u Gradskoj kući, oko 12.000 podnetih prijava koje se još razmatraju nisu rešene najčešće zbog toga što stranke nisu u potpunosti kompletirale dokumentaciju neophodnu za postupanje po prijavi, zbog teškoća u rešavanju imovinsko pravnih odnosa ili pribavljanja saglasnosti od suvlasnika ili parcele na kojoj je objekat sagrađen. Novi predlog zakona o uređenju prostora i izgradnji, koji je na dnevnom redu ove sednice Skupštine Srbije, predvida legalizaciju objekata koji su izgradeni bez gradevinske dozvole do 13. maja 2003. godine, i to u roku od naredne dve godine.

Novosadske vlasti nisu htele da se izjašnjavaju o tome na koji način će se legalizacija provesti u Novom Sadu dok Zakon ne bude usvojen u Skupštini.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar