U Novom Sadu niče štedljiva kuća – Energetski efikasna stambena zgrada biće završena u septembru 2016.

U toku je izgradnja objekta u ulici Jovana Cvijića broj 10 u Novom Sadu koji će se u nekim bitnim detaljima značajno razlikovati od standardne ponude novih stanova. Svedoci smo da je u poslednjih nekoliko meseci živnulo tržište nekretnina i nove stambene gradnje u Novom Sadu ali isto tako nedvosmisleno je došlo i do određene segregacije kako investitora tako i objekata i njihove ponude, samim tim i cena i kvaliteta. Želja investitora objekta u Jovana Cvijića je da svojim znanjem, stručnošću i višedecenijskih iskustvom podigne lestvicu kvaliteta i tržištu ponudi nešto sasvim novo ali po relativno korektnim cenama.

project_jc10_090216

Ovaj projekat odlikuje pre svega kvalitet i potencijal života u ovom objektu pošto zgrada ima samo 21 stan i obezbeđeno parking mesto u dvorištu za svaki stan. Ulaz u dvorište je obezbeđen kapijom sa daljinskim upravljanjem. Objekat, iako je spratnosti P+2+Pk ima obezbeđen i lift, iako to nije neophodno. Ugovor je potpisan sa zastupnikom renomiranih liftova "Kleemann". Svaki stan, takođe, ima obezbeđenu stanarsku ostavu u suterenu površine oko 3,5m2 i time je ovaj objekat verovatno i jedinstven na tržištu pošto je većina investitora odustala od ovog praktičnog detalja koji omogućava kvalitet života i čime je stan nemerljivo funkcionalniji pošto se neke sekundarne sitnice ili zimnica može odložiti u ostavu. Površine stanova u ponudi su od 27 do 78m² svih struktura.

Objekat će biti opremljen 7-komornim PVC prozorskim sistemom - SYNEGO (koji ima koeficijent toplotne provodljivosti profila Uf= 0,94 W/m²K) proizvođača REHAU, i to predstavlja najbolji prozorski sistem do sada korišćen na teritoriji Novog Sada. U objektu će biti ugrađena trezorska protivprovalna vrata, kvalitetna unutrašnja stolarija kao i 3 slojni parket SALSA renomiranog proizvođača "Tarkett", na koji je odobrena sistemska garancija u trajanju od 30 godina. Termoizolacije i zaštita od buke su rešene u pomoć kompanije "Knauf Insulation", a hidroizolacije korišćenjem isključivo SIKA materijalima. Pokrivanje objekta je kombinacija kosog krova pokrivenog "Tondach" crepom i ravnih zelenih "Knauf" krova. Fasada će biti obložena klinker listelama paralelno sa upotrebom kvalitetnih fasadnih boja. Objekat se malteriše sertifikovanim mašinskim malterima firme "Knauf".

Ono što je posebna karakteristika ovog objekta i po čemu je potpuno jedinstven na tržištu je sistem grejanja i hlađenja je sistemom toplotnih pumpi zemlja voda. Ovaj objekat nema posebnih split sistema i objekat nije priključen na gradsku toplanu, ima potpuno nezavisne instalacije. Koristimo najsavremenije geosonde i toplotnu pumpu zemlja voda a grejanje i hlađenje objekta je putem podnog grejanja i unutrašnjih fanc-oil uređaja. Potrošnja energije je na apsolutnom minimumu troškova i svaki stan ima mogućnost nezavisne regulacije utroška energije. Korišćenjem digitalnih regulatora raspoređenih po stanovima, automatikom vođena instalacija garantuje da će korisnici plaćati samo energiju koju zaista i utroše.

U okolnostima kada je objekat termički izolovan u skladu vrhunskim materijalima, ovakav sistem instalacija garantuje minimalne troškove i velike uštede na godišnjem nivou u odnosu na klasične stanove, posebno one priključene na sistem javnih gradskih toplana. Danas aktuelni i sve potrebniji postulati energetske efikasnosti na ovom objektu nisu samo deklarativno ispoštovani, u pravom smislu te reči, Projekat JC10 je štedljiva kuća komforna za život.

Unutrašnja oprema u stanovima je veoma kvalitetna, počev od kvalitetne keramike i pomenutog "Tarkett" troslojnog parketa, ugradnih vodokotlića, kvalitetnih sanitarija i pažljivo razrađenih detalja pragova na balkonskim vratima, unutrašnjih trezorskih protivprovalnih vrata.

"Projekat JC10" doo je namenski osnovano preduzeće za potrebe izgradnje ovog objekta. Osnivač DBA doo biće zadužen za projekt menadžment, vođenje projekta, izradu projektno tehničke dokumentacije kao i poslove stručnog nadzora nad izgradnjom, dok je firma "Best Izgradnja" doo (drugi osnivač) generalni izvođač radova.

Kraj radova i podela ključeva je u septembru 2016. godine.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar