U Londonu jeftinije živeti u luksuznom hotelu nego iznajmiti stan

Prema novom istraživanju, cene kuća u Londonu dostigle su svoj vrhunac, pa je sada jeftinije živeti u nekom luksuznom hotelu nego zakupiti stan u prestonici.

Iznajmljivanje stana na Ist Endu sada može koštati i do 1.117 američkih dolara nedeljno, što je mnogo više u poređenju sa boravkom u hotelu sa četiri zvezdice, koje iznosi oko 375 dolara za isti vremenski period.

Turistički sajt lastminute.com izvršio je analizu ove bizarne situacije u prestonici Velike Britanije, poredeći nedeljnu kiriju sa boravkom u luksuznom hotelu. Iznajmljivanje stanova u centralnom Londonu poraslo je sedam odsto u poslednjih godinu dana — dok su troškovi pali za skoro pet odsto. S druge strane, prednosti boravka u hotelu svakako su vrlo dobro poznate svakome od nas — nema poreza, ne plaća se struja, a uvek je tu neko ko će se pobrinuti da nam posteljina bude čista i redovno menjana.

Nepristupačnost života u Londonu više nije šala. Otkriće da je odsedanje u hotelu jeftinije ne prija onima koji su spremni da plate vrtoglavo visoku kiriju u centru grada.

Još jedno nedavno istraživanje, koje je sprovela londonska Privredna komora, pokazalo je da troškovi života i rada u Londonu prete da poljuljaju njegovu reputaciju "najboljeg grada na svetu". Kolin Stenbridž, izvršni direktor komore rekao je da se mora delovati brzo i efikasno kako bi se osiguralo da "neuspeh u ovim fundamentalnim oblastima ne degradira ugled koji London ima u svetu".

No, sada kada je "tajna" otkrivena pomoću istraživanja turističkog portala — ljudi koji rade u centralnom Londonu uskoro bi ipak mogli da se opredele za boravak u nekom od luksuznih hotela na bazi punog pansiona, umesto da odvajaju ogromne svote za samostalan život u luksuznom stanu.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar